Jak nahrát (importovat) kampaně z jednoho účtu na druhý, a to i v případech zablokovaných účtů?
top of page

Jak nahrát (importovat) kampaně z jednoho účtu na druhý, a to i v případech zablokovaných účtů?


Setkávám se s dost častým problémem exportu a následného importu Facebook kampaní. Lidem buď exportované kampaně nejdou nahrát, nebo jim FB píše chyby, a správci tak musí vytvářet stejné kampaně znovu od začátku.  Export lze také využít, pokud Vám zablokují reklamní účet, a vy chcete importovat reklamy na jiný. Nemusíte je tedy vytvářet znovu od začátku. Zkušenější ví, jak na to, a těm méně zkušeným to ukážu v tomto článku.




A jako obvykle mám pro nečtenáře video:



Žádná další omáčka a trapné vtipy, jdeme na to.

  • Nejdříve si musíte kampaně, které chcete nahrát do jiného účtu, exportovat (to už asi víte, ale i přesto ukážu jak). Označte si požadované kampaně, dejte si ikonku Export a import, zvolte „Vybrané“ (nebo „Vše“, dle potřeby) a následně se už stahuje excel soubor s kampaněmi.


  • Otevřete si stažený soubor a vymažte z něj údaje ze sloupců „Campaign ID“, „Ad Set ID“ a „Ad ID“. Já je mám na obrázku vedle sebe, ale v souboru je budete chvíli hledat, hlavně Ad ID. Můžete použít zkratku hledání CTRL +F a zadat daný výraz



  • Sloupce „Campaign ID“, „Ad Set ID“, „Ad ID“, pak budou vypadat takto, zkrátka vymazané



  • Pak soubor uložte jako „Sešit aplikace Excel“



  • Poslední část je nahrání souboru. Opět si zvolte ikonku Export a import, klikněte na  kolonku Reklamy — > Zvolit soubor, najděte si ten uložený a nahrajte jej. A můžeme se radovat! 😀



Kampaně můžete importovat i přes „Kopírovat a vložit“. V tomto případě stačí vše z upravené tabulky excelu zkopírovat a vložit na přímo. Někdy může nastat problém s pixelem. V tom případě buďto vymažte pixel přímo ze zdrojového souboru excel stejně jako IDčka, anebo jej po nahrání kampaní v nastavení reklam vypněte a pak zase zapněte.


To bylo rychlé, ne? Tak snad to někomu pomůže. A kdyby se objevily nějaké chyby, napište mi na FB a rád poradím.

64 zobrazení
bottom of page